Víte, že existuje "babybox" pro zvířata?

Víte, že existuje "babybox" pro zvířata?
Foto Drosera
Další fotky: 
Víte, že existuje "babybox" pro zvířata?

Záchranný SOS animal box funguje v záchranné stanici pro zvířata Drosera v Bublavě na Sokolovsku. Lidé ho mohou využít zdarma pro uložení zraněných zvířat, když ve stanici nejsou zaměstnanci.

Schránka se nachází u vchodu do objektu. Každý do ní může dát ztracené či zraněné zvíře a poslat SMS nebo zavolat na uvedené číslo a zaměstnanci stanice se už o vše postarají. 

Myšlenka na záchranný box vznikla, když jel Vladimír Tomáš Smolík, správce záchranné stanice Drosera, do jiné záchranné stanice ke kolegovi pro krmení a cestou mu volalo pět lidí, že nutně potřebují, aby pomohl nějakému zvířeti. Vladimír Smolík cestou zpět přemýšlel a vzpomněl si na babyboxy, které se osvědčily, a vytvořil něco podobného.

Za dva měsíce, co Animal box funguje, této možnosti využilo pět lidí. Prvním klientem byl malý opeřenec, který je už zpátky na svobodě.

A co trápí provozovatele boxu? Aby se v něm po vánocích neobjevily obtížné vánoční dárky. Ona totiž štěňata a koťata vyžadují každodenní péči, která spoustu obdarovaných záhy omrzí.

V našem okrese naštěstí není takový box potřeba. Pokud naleznete zraněného živočicha, povolejte Městskou policii Prostějov, zaneste jej k ochráncům přírody na Husovo náměstí, nebo kontaktujte Záchrannou stanici handicapovaných živočichů v Němčicích nad Hanou Drahomíra Kňourka na tel. 602 587 638. (ber)

Poslat nový komentář