Pondělní den ve znamení alkoholu a drog za volantem

Pondělní den ve znamení alkoholu a drog za volantem
ilustrační foto

 

Pondělní policejní kontroly odhalily opět několik řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu či drog.

Prvním, koho prostějovští policisté přistihli, je 52letý řidič vozidla Ford Focus. Toho kontrolovali krátce před půl sedmou ráno v Bohuslavicích. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili 0,41 promile alkoholu v krvi. Druhým, kdo usedl za volant pod vlivem alkoholu, je 56letý řidič vozidla Škoda Favorit, kterého kontrolovali policisté krátce po sedmé ráno v obci Drahany. Dechovou zkoušku mu naměřili 0,39 promile alkoholu v dechu. Krátce po půl osmé ráno pak kontrolovali policisté na Anenské ulici řidiče vozidla Hyundai Acent. U 57letého řidiče byla zkouška na alkohol pozitivní a policisté mu naměřili 0,36 promile alkoholu v dechu. Před půl jedenáctou dopoledne v Klenovicích na Hané kontrolovali vozidlo VW Transporter. U 40letého řidiče byla dechová zkouška pozitivní a policisté mu naměřili 0,14 promile alkoholu v dechu. Krátce před pátou odpoledne pak policisté kontrolovali v Jezdecké ulici v Prostějově řidiče osobního vozidla Fiat Stilo. U 65letého řidiče byla dechová zkouška pozitivní a policisté mu naměřili 0,67 promile alkoholu v dechu.

Dalším řidičem, který řídil pod vlivem návykové látky, tentokrát drog, je 29letý řidič vozidla Škoda Felicia, kterého kontrolovali policisté ve Wolkerově ulici v Prostějově krátce před půl jednou odpoledne. Alkohol u něj vyloučila dechová zkouška, zato test DrugWipe 5S na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amphetamin/methamphetamin/XTC. Řidič se po poučení podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici.

Pod vlivem omamných a psychotropních látek byla také řidička vozidla VW Polo, kterou policisté kontrolovali krátce po deváté večer na ulici 8. května v Kostelci na Hané. U 24leté řidičky byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou, zato test DrugWipe 5S, na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amphetamin/methamphetamin/XTC. Řidička se po poučení odmítla podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Další jízdu jí policisté zakázali. Řidička navíc při kontrole nepředložila řidičský průkaz, protože ho neměla u sebe.

„Všichni kontrolovaní řidiči jsou nyní podezřelí ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. (red)

Poslat nový komentář