Jaké máte IQ? Přijďte se dnes v Prostějově otestovat!

Jaké máte IQ? Přijďte se dnes v Prostějově otestovat!
Mensa pořádá pravidelné logické olympiády. Foto archiv

Toužíte zjistit víc o své inteligenci? Pak k tomu máte příležitost v úterý 20. března, kdy se můžete zúčastnit od 14 hodin akce Mensy ČR  pořádané na Reálném gymnáziu a ZŠ Města Prostějova ve Studenské ulici. Pod dohledem pracovníků Mensy mohou zájemci vypracovat vstupní test a získat potvrzení o absolvování s udaným IQ.

Společnost Mensa provádí základní testování IQ prostřednictvím mezinárodně uznávaného standardizovaného testu schváleného mezinárodním dozorčím psychologem společnosti. Test trvá 40 minut a je založen na logice. Výstupem je potvrzení o absolvování s udaným IQ. Toto potvrzení má formu certifikátu a má mezinárodní platnost. Lze je použít i jako doklad o výši IQ při přijímacím řízení, či hledání zaměstnání. 

„Podrobné informace o vstupních testech najdou zájemci na webových stránkách mensy. Pro děti do patnácti let je důležitý písemný souhlas rodičů,“ uvedl šéf Mensy ČR Tomáš Blumenstein.

Za 18 let existence Mensy v České republice prošlo testováním víc než čtyřicet tisíc lidí. Přibližně třetina z nich přitom splnila kritérium pro vstup do Mensy a víc jak třetina možnosti pak využila. (jap) 

Úterý, Březen 20, 2012 - 14:00

Poslat nový komentář