Josefkol 2024 se letos bude konat už po sedmnácté!

Josefkol 2024 se letos bude konat už po sedmnácté!
Foto archiv PVNovinky
Další fotky: 
Josefkol 2024 se letos bude konat už po sedmnácté!

Akce, kterou Václav Obr, zakladatel a ředitel Muzea kočárů v Čechách pod Kosířem, označuje právem za akci roku, se letos bude konat 20. a 21. července v zámeckém parku Čechy pod Kosířem. Motem letošního, v pořadí XVII. Ročníku, je Zrození živlů – Archa úmluvy.

„Připravovaný projekt spojuje biblickou legendu, Archu úmluvy, s mytologií o čtyřech základních živlech – ohni, vodě, zemi a vzduchu. Program by měl vyjadřovat symboliku a význam těchto prastarých konceptů, které ovlivňují lidskou kulturu a historii,“ říká Václav Obr a slibuje předvedení parádních kočárů, ušlechtilých koní a mistrů opratí, herců v krásných šatech a uniformách, umělců a mistrů řemesel, sportovců a kaskadérů. Vše opět spojí zpěv a scénická hudba, která dokreslí nenapodobitelný obraz a zážitek na celý život.

Nejlepší řemeslníci České republiky, kteří se podílí na této prestižní akci, s Václavem Obrem spolupracují na restaurování historických kočárů přes 20 let. Na určených stanovištích předvedou ukázky prací a zpracování různých materiálů, dřeva, železa, skla, textilu, kůže, proutí atd. Na akci se také prezentují mistři opratí koňských spřežení, kaskadéři, mladí sportovci, umělci a muzikanti státních i soukromích organizací. Představena budou i nejrůznější plemena koní, od tažných přes jezdecké, pro děti i kočárové.

„Přípravy začaly, těšíme se na vás,“ vzkazuje Václav Obr. (ber)

Poslat nový komentář