Stará žitná myslivecká posiluje svůj světový úspěch

Stará žitná myslivecká posiluje svůj světový úspěch
Foto Palírna u Zeleného stromu

V první polovině roku 2023 se Palírna U Zeleného stromu zúčastnila předního světového potravinářského veletrhu FOODEX, na němž se značkou Stará žitná myslivecká získala hned tři zlaté medaile ve světové soutěži Japan Awards. Toto ocenění je dalším důležitým bodem pro rozšíření exportní sítě na asijském trhu.

K oceněním z minulých let, která žitná whisky získala například ve Varšavě, Hongkongu, Londýně nebo v San Franciscu, přibyly letos hned tři zlaté medaile z Japonska. Stará žitná myslivecká zvítězila ve světové soutěži Japan Awards se svou variantou Bourbon Cask Reserve a sedmiletou Selection v kategorii whisky. V této sekci stála vedle zavedených značek z Japonska nebo Norska. „Pro Palírnu U Zeleného stromu je zisk takových ocenění důkazem, že svou práci děláme dobře a na světové úrovni,“ říká Boris Rajdl, marketingový manažer Palírny U Zeleného stromu. Dodává, že pro české spotřebitele jsou taková ocenění hlavně důkazem prestiže: „Pro milovníky české tradice a českých značek je to důvod k hrdosti, že jsou české značky takto úspěšné i v zahraničí a že české řemeslo má ve světě zase skvělý ohlas.“

Velkou váhu má zlaté ocenění na světových trzích, kam Palírna U Zeleného stromu exportuje. „Zisk zlaté medaile ze světové prestižní soutěže je při vstupu na nové trhy jedním z důležitých argumentů, že se jedná o kvalitní whisky, která bude mít srovnání s konkurencí,“ říká ředitel exportu Lukáš Kakalejčík. „Ve spolupráci s marketingovým oddělením se snažíme využívat získané ocenění k prezentaci značky Stará žitná myslivecká za účelem podpory jejích klíčových atributů a nezpochybnitelné pozice ve whiskovém světě,“ dodává Kakalejčík, který se vyjádřil i k možnosti exportu právě do země vycházejícího slunce. „Japonsko je velmi náročná whisková země. Jedná se o třetí nejsilnější alkoholový trh na světě a zahraniční produkce zde čítá jen asi 15 %. Není tedy vůbec jednoduché se zde etablovat. Činíme ale kroky k tomu, abychom v dohledné době uspěli se Starou žitnou mysliveckou i zde.“ (red)

Poslat nový komentář