Opilci za volantem. Rekordman měl v dechu 5 promile

Opilci za volantem. Rekordman měl v dechu 5 promile
ilustrační foto Policie ČR

V sobotu odpoledne zastavila policejní hlídka v obci Horní Štěpánov vozidlo Š Octavia, které řídil 47letý muž. Po kontrole dokladů byl řidič vyzván k dechové zkoušce, které se podrobil. Jaké budou výsledky, si řidič zřejmě uvědomoval, protože pro něho nebyly zrovna příznivé. Hladina alkoholu při první zkoušce se zastavila na hodnotě 1,70 promile a druhá na 1,80 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a uvedl, že nedlouho před jízdou vypil dvě piva a čtyři rumy. Na místě přišel o řidičský průkaz, který mu policisté zadrželi.

Ten samý den ve večerních hodinách prošel policejní kontrolou také 36letý řidič vozidla BMW, kterého hlídka zastavila na ulici Krasická v Prostějově. Naměřené hodnoty tentokrát překročily hranici tří promile. První měla 3,14, druhá 3,47 a poslední 3,01 promile.

„Víkendovým rekordmanem se ale stal 29letý řidič vozidla Š Rapid, kterého policisté z oddělení hlídkové služby zastavili v pátek večer v obci Krumsín a dali mu dýchnout. První hodnota, kterou naměřili, se zastavila na hladině 4,85 promile, druhá na 5,03 promile a třetí naměřená hodnota byla 4,50 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Řidičský průkaz mu nemohl být zadržen, protože jak se vzápětí zjistilo, není držitelem žádného řidičského oprávnění,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Všichni tři jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s jednoletou trestní sazbou odnětí svobody, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

V průběhu víkendu bylo odhaleno dalších 7 řidičů řídících pod vlivem alkoholu, z toho se jednalo o dva cyklisty, jejichž jednání je posuzováno jako přestupek a všechny byly postoupeny příslušnému správnímu orgánu k projednání. (red)

Poslat nový komentář