Zničil a vyplenil luxusní Audi

Zničil a vyplenil luxusní Audi
ilustrační foto

Audi A6 Allroad, která stojí od jednoho a půl milionu korun výše, si vzal na mušku neznámý pachatel. Auto zaparkované ve dvoře domu brutálně poškodil a vykradl.

K činu došlo v noci na středu 1. února. Vozidlo bylo zaparkováno ve dvorním traktu za domem v ul. Fanderlíkova. "Neznámý pachatel poškodil celou pravou stranu vozidla, kde je rýha v laku o délce 380 cm sahající od přední části vozidla až k zadní části. Dále poškodil lak levého předního blatníku dvěma vrypy sahajícími až na kov. Stejným způsobem poškodil lak levých předních dveří rýhou v laku o délce 73 cm a dále v nich vytvořil díru o průměru asi 2-3 cm. Vrypem poškodil lak zadních levých dveří, kde rovněž vytvořil díru o průměru 2-3 cm Dále poškodil lak na zadním levém blatníku dvěma vrypy o délce 68 a 28 cm," popsala poškození karoserie Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov.

Ale to ještě nebylo všechno. Na závěr pachatel rozbil pravé přední světlo a prohnul plech nad levou lampou. Na dvou místech prorazil čelní sklo a rozbil skleněnou výplň levých předních dveří. Pachatel poté rozbil levou a pravou zadní spojenou svítilnu a poškodil zámek od kufru. 

Na závěr ještě z interiéru vozidla odcizil autorádio s navigací v hodnotě 30 tisíc korun. Poškozením vozidla způsobil majiteli škodu odhadem za 170 tisíc korun. "Po pachateli policie intenzivně pátrá. V případě jeho dopadení a pravomocného odsouzení mu hrozí za přečin poškození cizí věci a krádež vloupáním trest odnětí svobody až na dvě léta," dodala Eva Čeplová.

(red)

Poslat nový komentář