Bělecký Mlýn představil svou novou podobu. A přidal speciality z vlastního chovu

Bělecký Mlýn představil svou novou podobu. A přidal speciality z vlastního chovu
Foto ber

Dlouhodobé plány na rekonstrukci restauračních prostor Běleckého Mlýna realizovali v posledních týdnech manželé Benýškovi. Zbrusu nové prostředí poprvé veřejnosti představili v sobotu 16. února a k designově vyváženému a útulnému interiéru přidali i speciality v podobě hovězích lahůdek. O původu trhané hovězí plece, pomalu taženého hovězího či hovězího jazyka, nabízeného na topince, ví vše. Pochází totiž z jejich vlastního chovu plemene angus aberdeen.

Příjemné teplo v restauraci zajištují stylová kachlová kamna, která dokreslují celý styl nového interiéru. Vládne v něm stejně stylová keramika, na kterou je patřičně pyšná paní majitelka, a také nepřehlédnutelné lovecké trofeje, včetně originálního lustru z paroží. Cechu Hubertovu totiž pro změnu hoví její muž. 

„Ještě v pátek odpoledne jsme byli na vážkách, zda avizované otevření stihneme. Všichni ale zabrali a vyšlo to. I tak jsme kapacitu nechtěli přeplnit, proto byla sobota ve znamení rezervací. I personál je v novém a musel se zorientovat. Máme ale velice šikovné lidi, takže vše jde jak na drátkách," netajila spokojenost Yvona Benýšková. 

Jak dodal její muž, restaurace je stále tou starou „vesnickou“ hospodou: „Vítány jsou nejen děti, ale i čtyřnozí členové rodin. Tak to tady vždy bylo a bude." 

Chcete-li spojit příjemné s užitečným, udělejte si některý den výlet na Bělecký Mlýn. Můžete jet i vlakem, který staví přímo u restaurace a vydat se na procházku třeba na Zámeček, kde uvidíte nejen stáda aberdeenů, ale i ovcí a v neposlední řadě monumentálního ohnivého anděla z dílny Jana Dostála. A pk si můžete vychutnat některou z běleckých specialit.

Otvírací dobu zjistíte buď na FB nebo na stránkách Bělecký Mlýn. (ber)

Poslat nový komentář