Renault srazil seniory na přechodu pro chodce. Řidič byl pod vlivem drog!

Renault srazil seniory na přechodu pro chodce. Řidič byl pod vlivem drog!
Foto PČR

V neděli 14. února 2021 po patnácté hodně došlo na náměstí Padlých hrdinů v Prostějově k vážné dopravní nehodě. Pětapadesátiletý řidič Renaultu Laguna jedoucí Vrahovickou ulicí směrem do centra za dosud přesně nezjištěných příčin srazil seniorský pár, přecházející po přechodu pro chodce ve směru od Českobratrské ulice.

"Pětaosmdesátiletý muž i jeho osmdesátiletá manželka byli s těžkými zraněními převezeni do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že alkohol u řidiče Renaultu policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou.

Testem na jiné návykové látky u něho však zjistili přítomnost látky cannabis. Na výzvu policistů se řidič dobrovolně podrobil odbornému lékařskému vyšetření.  

Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. Po prohlídce poškození vozidla policisté na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci. Další jízdu řidiči zakázali. (red)

Poslat nový komentář