Cyrilometodějské gymnázium rozšiřuje svoji činnost o základní školu!

Cyrilometodějské gymnázium rozšiřuje svoji činnost o základní školu!
ilustrační foto archiv Pber

 

Od 1. září 2015 se změní název školy na Cyrilometodějské gymnázium, základní škola a mateřská škola v Prostějově. Jak bylo avizováno na podzim, CMG požádalo o rozšíření činnosti o církevní základní školu. V současnosti již má v rukou rozhodnutí MŠMT, které povolilo vznik nové základky.

„Během následujícího školního roku dojde k rekonstrukci budovy Komenského 19, kde by od 1. září 2016 mělo najít nové třídy postupně až 120 žáků 2. stupně ZŠ. Vzhledem k omezené kapacitě bude vedení školy nadále hledat vhodné prostory pro realizaci výuky i na 1. stupni, aby tak v Prostějově vznikl ucelený systém vzdělávání v církevním školství,“ uvedl ředitel školy Pavel Polcr.

Zároveň poděkoval jménem školy  představitelům statutárního města Prostějov za podporu při vzniku církevní školy.  (red)

Komentáře

Lžidimitr Polcr ! Představitelé města Prostějova ničím nepodpořili vznik sírkevní školy, pouze p.Pišťák odeslal CMG v Prostějově dopis, že souhlasí se zřízením základní školy. Souhlas byl zcela zbytečný, protože o škole již předtím rozhodlo Min.školství a stanovisko města na rozhodnutí MŠ nemělo pražádný vliv. On se snaží vsugerovat občanům, že je to jejich přání. Prostě lže.

Poslat nový komentář