Dvě havárky cyklistů. Za oběma je alkohol

Dvě havárky cyklistů. Za oběma je alkohol
ilustrační foto
Další fotky: 
Dvě havárky cyklistů. Za oběma je alkohol
Dvě havárky cyklistů. Za oběma je alkohol
Dvě havárky cyklistů. Za oběma je alkohol

K první havárii, na které se ve velké míře podepsalo předchozí holdování alkoholu, vyjížděli dopravní policisté na ulici Plumlovská v Prostějově v pátek navečer.

Starší cyklista jel po chodníku ve směru od Plumlova do centra města, při jízdě ale zavadil o plastovou popelnici, která spadla na stojící zaparkované vozidlo, ve kterém seděl řidič. Cyklista kontakt neustál a po střetu upadl na chodník, aniž by se zranil. Přivolaná hlídka provedla s cyklistou dechovou zkoušku, při které vyšly poněkud vyšší hodnoty alkoholu. "První se zastavila na hladině 2,72 a druhá na 2,74 promile. Cyklista nepopíral, že by před jízdou nepil a přiznal 3 piva a 4 panáky. Na vozidle vznikla předběžná škoda 10 000 Kč a na bicyklu 1 000 Kč," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Na další nezvládnutou jízdu, která se tentokrát neobešla bez zranění, vyjížděli policisté o den později krátce před polednem. I v tomto případě sehrál svoji roli alkohol. Cyklistka jela po Máchově ulici v Prostějově od ulice Česká. V zatáčce ulic Máchova Riegrova odbočovala vlevo na cyklostezku a na štěrkovém povrchu jí podjelo kolo a žena upadla. Po dechové zkoušce bylo zřejmé, co mělo zásadní podíl na nezvládnutí jízdy. "Cyklistka ještě před odjezdem do nemocnice, kam byla převezena záchrannou službou, nadýchala 3,64 promile. V nemocnici s ní byly provedeny další dvě dechové zkoušky s hodnotami přes 3 promile. Žena uvedla, že předchozího dne vyplila nějaké to pivo a taky si dala sem tam nějakého panáka tvrdého alkoholu," doplnila mluvčí. (red)      

Poslat nový komentář