Jesenické cyklotrasy nově míří na Staroměstsko

Jesenické cyklotrasy nově míří na Staroměstsko
Foto Olomoucký kraj

Hned na začátku prázdnin mohou cyklisté vyzkoušet nově vyznačené cyklotrasy na severu Olomouckého kraje. Zavedou je do Hanušovic, Starého Města a Dolní Moravy. Jde o pokračování úspěšného projektu YEScyklo. Vyznačeno už bylo 230 kilometrů cyklotras, které tvoří jedenáct okruhů.

„Jedná se už o pátou etapu projektu, jehož cílem je pokrýt Jeseníky kvalitními cyklotrasami. Hejtmanství letos na rozšíření a zkvalitnění jesenických cyklotras uvolnilo téměř půl miliónu korun,“ zdůraznil Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro regionální rozvoj.

Účelem projektu YEScyklo je přivést turisty do hor i podhůří a ukázat jim také místa, která zatím nejsou tak hojně navštěvovaná. Cyklotrasy jsou přehledně značené, součástí projektu jsou kompletní mapové podklady a dárek pro vyznavače elektrokol – na trasách totiž najdou i potřebné cyklonabíječky. Do nejvyšších moravských hor se teď cyklisté dostanou pohodlně přímo z Olomouce.

„Právě nyní začal do Jeseníků dojíždět autobus, který na přívěsu přepravuje kola pro cykloturisty. Přívěs na bicykly byl pořízen za krajské peníze a já jsem moc ráda, že se ho do provozu podařilo dostat ještě před začátkem prázdnin,“ dodala Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář