Strážníci besedovali se seniory. V Národním domě

Strážníci besedovali se seniory. V Národním domě
Foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Strážníci besedovali se seniory. V Národním domě

Ve čtvrtek 15. února si dříve narození občané ze spolku Senioři Prostějova vyslechli od strážníků preventivní rady zaměřené na bezpečné chování nejen doma a venku, ale i v on-line světě. Strážníci přítomné seznámili i s aktuálně platnými novinkami zákona o provozu na pozemních komunikacích, které vešly v platnost 1. ledna 2024.

Během dvouhodinového setkání si účastníci odnesli celou řadu poznatků a nových vědomostí o nástrahách, se kterými se mohou setkat v běžném životě nebo při komunikaci v on – line prostředí. Posluchačům byly přiblíženy i nové praktiky podvodníků, kteří je mohou zkontaktovat například po telefonu. Tito pachatelé se vydávají za falešné

bankéře, různé instituce nebo dokonce i za policisty. Poutavé povídání bylo proloženo příklady z praxe a videoukázkami, na kterých bylo zachyceno, jak dochází ke krádežím v obchodech, pokud si nakupující nedávají pozor na své věci. Besedy se zúčastnilo více jak 150 osob. "Pro zájemce byly připraveny drobné dárky v podobě křížovek pro seniory, magnetky na lednici s důležitými telefonními čísly. Nechyběly ani letáčky s dopravní tématikou a pozvánka na zábavnou vědomostně dovednostní soutěž – Aktivní senior, která se bude konat v květnu," doplnila komisařka Terez Greplová. (red)

Poslat nový komentář