Mezi nejlepšími učiteli v kraji je i prostějovská pedagožka

Mezi nejlepšími učiteli v kraji je i prostějovská pedagožka
Foto olkraj.cz

I přes to, že Den učitelů je již za námi, dozvuky měl až do 3. dubna, kdy si celkem jednadvacet kantorů převzalo ocenění Učitel roku 2023. Odměny si převzali v aule Pedagogické fakulty Univerzity Palackého. Cenu získala i Jana Kirchhofová z Obchodní akademie Prostějov.

Ocenění se už od roku 2011 předává pracovníkům středních škol, vyšších odborných, speciálních i základních uměleckých škol, dětských domovů, pedagogicko-psychologických poraden a domů dětí a mládeže Olomouckého kraje.

Patnáct učitelů, které mohl nominovat kdokoliv, například i samotní žáci, si odneslo ocenění Učitel roku Olomouckého kraje. Další tři získali Cenu radního Olomouckého kraje pro oblast školství Aleše Jakubce. Celkem čtyři kantory pak zvlášť ocenil děkan Pedagogické fakulty Vojtech Regec.

„Každoročně oceňujeme práci, která mnohdy není vidět, a přitom je tak důležitá. Jsem v nepřetržitém kontaktu s řediteli našich krajských škol. Proto jsem rád, že jsem mohl třem ředitelům udělit osobní cenu. Všem kantorům patří velký dík za práci, kterou vykonávají,“ dodal radní Aleš Jakubec. (red)

Poslat nový komentář