Neplavci v Prostějově? Tak to ne, sekli se prostějovští radní

Neplavci v Prostějově? Tak to ne, sekli se prostějovští radní
ilustrační foto

Jednoznačné rozhodnutí vedení statutárního města Prostějov, které zareagovalo na snížení objemu finančních prostředků ze státního rozpočtu na úhradu výuky plavání žáků 3. tříd. Výuku plavání bude město dotovat z vlastních finančních prostředků.

Ministerstvo školství snížilo objem finančních prostředků, z nichž školy hradily výuku plavání žáků 3. tříd. To zapříčinilo neschopnost škol kurzy plavání financovat. Radní na svém posledním jednání rozhodli, že budou výuku plavání školáků dotovat z rozpočtu města. Částka 88 tisíc korun z rezervy rady pokryje náklady na zajištění výuky plavání v období od září do prosince letošního roku, která probíhá v Základní škole dr. Horáka. 

„V rámci výuky škol je také plavání, které je rozvrženo do druhých a třetích tříd. Došlo ke krácení státem garantovaných finančních prostředků o 25 procent, z nichž školy hradí mimo jiné i výuku plavání. Od září by z tohoto důvodu školy upustily od výuky plavání ve třetí třídě,“ vysvětlila náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Radní se proto rozhodli, že podpoří výuku plavání z vlastní rezervy. „Nechceme tady mít neplavce. Touto cestou vlastně dotujeme státní rozpočet,“ zareagoval primátor Miroslav Pišťák.  

(jap) 

Poslat nový komentář