Rondelů v Prostějově přibude. Ten u Držovic se bude rekonstruovat!

Rondelů v Prostějově přibude. Ten u Držovic se bude rekonstruovat!
ilustrační foto

Komise pro dopravu formulovala priority v oblasti dopravy, které považuje za potřebné začít co možná nejdříve řešit. Všechny zamýšlené akce se týkají komunikací ve vlastnictví Olomouckého kraje, a to buď plně, nebo v převážné míře. Radní proto vyvolají jednání se zástupci Olomouckého kraje a dohodnou závazný postup přípravy včetně míry případné participace města Prostějova.

O jaké priority se bude jednat, osvětlila náměstkyně primátora Alena Rašková. „Všechny akce, které budu zmiňovat, považujeme za prioritu a budeme se snažit je na hejtmanství prosadit. Konkrétně by mělo jít o rekonstrukci rondelu na křižovatce Olomoucká x Konečná v souvislosti s výstavbou severního obchvatu a současným vytížením rondelu. Tady je nezbytné zahájit projekční práce tak, aby nový rondel byl otevřen současně se severním obchvatem. Další akcí by mělo být urychlené a komplexní řešení dopravní situace průmyslové zóny, jak nákladní tak i osobní dopravy. Dva rondely, sjezd a výjezd na D46 a most přes železnici Prostějov střed u FCC. Rádi bychom také na hejtmanství iniciovali projekční práce na řešení severozápadního obchvatu s výjezdem na rondel u Domamyslic. Neméně důležité je řešení komunikace za Brněnskou, v souvislosti s plánovanou výstavbou objektů Integrovaného záchranného centra (plánované zahájení 2023) včetně nájezdu na komunikaci D46 u Žešova ve směru na Olomouc,“ uvedla Rašková.

„V plánu máme také pokračovat v přípravách a doplnění projektů na rondely na křižovatkách vnitřního okruhu – Olomoucká x Vápenice, Blahoslavova x Plumlovská x Palacká. No a také v souvislosti s výstavbou - opravou Vrahovické ulice je nezbytné řešení křižovatky na nám. Padlých hrdinů,“ dodala náměstkyně. (red)

Komentáře

Takže pro "prohlížeče map". Vápenice končí u divadla a potom následuje Vojáčkovo náměstí 1 až 5. Takže zvedni zadek od PC a hupky do reality :-)

Milý anonyme 1, než si s dovolením začneš otvírat ně někoho ústa, zkus třeba otevřít MAPU!!! Olomoucká se s Vápenicí potkává u Vojáčkova náměstí. Pokud znáš tak skvěle Prostějov, je to taková ta dvojitá křižovatka Svatoplukova-Vápenice-Olomoucká-Újezd u kláštera Milosrdných Bratří. Tak si vezmi roušku a jdi se projít, ať víš o čem meleš!

Milá náměstkyně. Olomoucká se s ulicí Vápenice NEPOTKÁVÁ!!! Znáte vůbec Prostějov?

Socialističtí plánovači kozích stezek z peněz daňových poplatníků konečně pochopili,že kamion,trambus a jiné obří dopravní prostředky na kozí stezce nevypadá moc dobře............hahahaha

Poslat nový komentář