Mlýnská bude jednosměrná. Zřejmě od února

Mlýnská bude jednosměrná. Zřejmě od února
Foto ber, Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Mlýnská bude jednosměrná. Zřejmě od února

Pokud budete v únoru mířit na parkoviště v Mlýnské ulici, od městského rybníka v Drozdovicích už se tam vozem nedostanete. Komunikace bude totiž zjednosměrněna a jediná cesta povede z Palacké ulice.  Proti rozhodnutí radních protestují majitelé a obyvatelé dotčených nemovitostí.

„Rada o tom rozhodla v prosinci, rozhodnutí nabude právní moci v únoru," uvedl na tikové konferenci primátor František Jura. Podle náměstka Jiřího Pospíšila se tak stalo na základě požadavků tamějších podnikatelů: „Podle dopravního inspektorátu totiž komunikace v Mlýnské ulici nesplňuje parametry pro umístění vyhrazených parkovacích míst, je příliš úzká. Podnikatelům tak vznikaly problémy s ohledem na zásobování. Dalším problémem je vjezd vozidel IZS, při obousměrném provozu a se zaparkovanými vozy po jedné straně komunikace, se pro ně ulice stala neprůjezdnou." 

Lidé si podle jeho slov mohou požádat o vyhrazené stání, které v centru Prostějova ročně vyjde na 12 tisíc korun. 

Obyvatelé zmíněné ulice jsou ale rozhodnutím radních, mírně řečeno, rozladěni. „Oznámení o návrhu bylo na úřední desce města zveřejněno 4. ledna, máme tedy 30 dnů na podání písemné námitky. Námitku podáme v nejbližších dnech, protože jsou dotčena naše práva, povinnosti a zájmy. Pro mne to, mimo jiné, znamená objíždět půl města, abych se dostal k vlastnímu domu," nechal se pro PvNovinky slyšet Zdenek Vystavěl.  (ber)

Komentáře

Ať si koupí vrtulník a na střeše si udělá heliport.A bude to mít nejkratší cestu k domu

Tak tato ulice by potřebovala především opravit, jinak jednosměrka dobré řešení

Poslat nový komentář