Pokyn insolvenčnímu správci

Pokyn insolvenčnímu správci
ilustrační foto

Krajský soud v Brně vydal Pokyn insolvenčnímu správci, aby zahrnul do insolvenční podstaty dlužníka LHK Jestřábi Prostějov, spolek mimo jiné i pohledávku ve výši 6 830 000 za městem Prostějovem. Tuto částku poskytlo město na užití ledové plochy a dopravu na turnaje a neposlalo ji přímo na účet spolku, ale na základě faktur je proplácelo přímo dodavatelům. Pouze částku určenou a výstroj a výzbroj obdržel spolek na svůj účet. 

Finanční prostředky byly použity v souladu se schváleným účelem. "Město Prostějov se proti tomuto postupu bude bránit. Aktuálně připravuje příslušné právní kroky. O vývoji záležitosti budeme informovat," uvedla na webu radnice. (red)

Komentáře

Klasické porušení § 223 trestního zákoníku - zvýhodnění věřitele. O radní se ale nemusíte bát, ti se z toho dostanou :-).

Kdysi byl vtip, že je rozdíl Írán a Írák,takže stejně je VELKÝ rozdíl, kdo je věřitel a kdo je dlužník.Město schválilo DOTACI hokejistům a nedalo jim to na účet.
Ze zcela praktických důvodů. Oni totiž dlužili jiným dodavatelům. Pokud by dotace přišla na účet LHK, exekutor by peníze sebral a dostali by je věřitelé.
Jenže potom by neměli na zaplacení nájmu ledu na zimním stadionu. No a tak to šlo po řadu let. Až se ucho utrhlo.
Je to fakt blbá situace. P.Z

Poslat nový komentář