Vrah z Kostelce se neodvolal. Doživotní trest platí

Vrah z Kostelce se neodvolal. Doživotní trest platí
Foto PČR

Odsouzený ani žalobkyně se proti rozhodnutí Krajského soudu v Brně neodvolali. Doživotní trest v případu trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané je pravomocný. Devětadvacetiletý muž v dubnu loňského roku brutálně ubodal bratra, sestru a otce. Ušetřil jen nejmladší sestru.

K vraždám, které spáchal 29. dubna 2023, se muž doznal. Uvedl, že ho členové rodiny bezdůvodně uráželi a chtěli, aby se odstěhoval. „Nenávist ve mně zvítězila, spáchal jsem to, co jsem spáchal. Už to nemůžu vrátit zpátky. Nenáviděl jsem všechny tři, asi stejně,“ uvedl u soudu.  

Vyzbrojen bojovým a zákopovým nožem nejprve zaútočil na třiadvacetiletého bratra a zasadil mu asi 80 bodných a sečných ran. Obdobným způsobem následně napadl i jednadvacetiletou sestru, které zasadil 104 ran. Nakonec zaútočil na sedmapadesátiletého otce, který se pokusil utéct. Vrah ho pronásledoval a před domem mu zasadil 66 ran. Všichni zemřeli na vykrvácení. Muž ušetřil pouze sedmnáctiletou sestru, kterou donutil, aby se svlékla do spodního prádla, a zamkl ji na záchodě. Tento skutek soud posoudil jako vydírání.

Při soudním jednání v dubnu letošního roku předsedkyně senátu Jaroslava Bartošová řekla, že šlo o brutální masakr, o vyhlazení celé rodiny, v níž do té doby muž žil. „V důsledku rozsáhlých zranění nebyli soudní znalci schopni určit jejich pořadí,“ podotkla.

Všechny zúčastněné strany si po vyhlášení rozhodnutí ponechaly lhůtu pro možné odvolání, rozsudek tak nebyl pravomocný. (ber)

Poslat nový komentář