Zdrogovaný řidič policistům neujel! Havaroval

Zdrogovaný řidič policistům neujel! Havaroval
Foto PČR

V pátek 9. dubna 2020 v 14:00 hodin řídil třiadvacetiletý muž Škodu Octavii ve směru od obce Drahany k Plumlovu. Na komunikaci mezi obcemi Žárovice a Soběsuky se vozidlo a řidiče rozhodli zkontrolovat policisté obvodního oddělení Plumlov. Řidič pokyn policistů k zastavení neuposlechl, ale naopak zrychlil rychlost jízdy a policistům se pokusil ujet.

Nedojel však daleko, protože hned v obci Soběsuky při pokusu o odbočení doprava k obci Krumsín nezvládl řízení. V důsledku toho vyjel vlevo mimo komunikaci, přejel přes chodník pro chodce, porazil dopravní značku, najel na další chodník a narazil do betonového plotu. Od toho se vozidlo odrazilo a až poté zastavilo.

Ke zranění řidiče ani jeho spolujezdkyně nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun. Provedeným orientačním testem policisté u muže zjistili přítomnost látek amphetamin/metamphetamin a extáze. Alkohol u něho vyloučili. Řidič se přiznal, že během předchozího víkendu užil blíže neurčené množství pervitinu a marihuany. Podrobit se odbornému lékařskému vyšetření odmítl. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž není držitelem žádného řidičského oprávnění. "Pro své jednání je nyní podezřelý z několika dopravních přestupků. Za ty mu v případě prokázání viny hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od jednoho roku do dvou let," informoval policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář