Osmatřicetiletý muž z Prostějova kradená kola prodával, nebo měnil za drogy

Osmatřicetiletý muž z Prostějova kradená kola prodával, nebo měnil za drogy
ilustrační foto PČR

Z přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti a přečinu krádež ve formě podílnictví viní prostějovští kriminalisté osmatřicetiletého muže z Prostějova. 

Obviněný se protiprávního jednání měl dopustit v nejméně pěti případech v období od začátku minulého roku do ledna roku letošního tím, že od svých známých zakoupil pět jízdních kol, přestože věděl, že tato byla krátce před tím odcizena jejich majitelům. V jednom případě ke krádeži svého známého sám ponoukal a během ní hlídal jeho kolo, na kterém na místo přijeli. Kola v celkové hodnotě vyčíslené na více než 50 tisíc korun poté dále prodával za zlomek jejich hodnoty, či směňoval za pervitin.

"Obviněný muž se k uvedeným pěti skutkům pod tíhou důkazů přiznal. V případě odsouzení mu za toto jednání hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Jeho „dodavatelé“ jsou v současnosti stíháni za přečin krádež. Za ten jim v případě odsouzení hrozí trest ve stejné výši," doplnil poliejní mluvčí František Kořínek. (red)

Komentáře

Sotva pár týdnů nabízela osvěžení pivní budka u Ptenského Dvorku, kousek od Prostějova. Samobslužný bar u lesa někdo vykradl a je v současnosti mimo provoz.

Prostějov bývalé město módy, dnes plné zlodějů nejen kol.

Poslat nový komentář