Olomoucký kraj ocení Point a Evu Suchánkovou

Olomoucký kraj ocení Point a Evu Suchánkovou
Foto cine4net.eu

O udělení Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury rozhodovalo březnové krajské zastupitelstvo. Dostane se i na dva oceněné z Prostějova, Divadlo Point a Evu Suchánkovou.

O udělení Cen Olomouckého kraje rozhoduje Zastupitelstvo Olomouckého kraje. O udělení Ceny veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury rozhoduje veřejnost svým hlasováním. Výjimečným počinem roku 2015 v oblasti umění bylo vyhodnoceno Divadlo Point při Gymnáziu Jiřího Wolkera v Prostějově, a to za aktivní činnost s mladými divadelníky provázenou řadou uznání a ocenění.

Na zasedání hodnotící komise oznámil hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil, že se rozhodl udělit Cenu hejtmana Olomouckého kraje Evě Suchánkové za celoživotní pedagogickou, kulturní a uměleckou činnost.

Eva Suchánková je významná prostějovská osobnost uměleckého školství a ochotnického divadelnictví a nositelka celé řady významných ocenění. Vloni tato výjimečná dáma s jedinečným charismatem, která je duší Spolku Historia, oslavila významné životní jubileum – 80 let.

Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury za rok 2015 budou slavnostně předány 4. 5. 2016 v Moravském divadle Olomouc. (ber)

Poslat nový komentář