V ulicích města přibude zeleň za téměř dva miliony korun

V ulicích města přibude zeleň za téměř dva miliony korun
ilustrační foto MMP
Další fotky: 
V ulicích města přibude zeleň za téměř dva miliony korun

 

Některé městské lokality čeká další výsadba zeleně. Rada města Prostějova na svém úterním jednání schválila použití finančních prostředků z Fondu zeleně na pořízení dalších zelených plic města. Vysadí se 264 stromů a osází plocha 880 m2 záhonů cibulovinami. 

Výsadba nového stromořadí, sázení samostatných stromů nebo třeba záhony s květinami - to je záměr radních investovat do rozšíření zeleně.

„Nová stromová alej vznikne v ulici J. Lady, podél takzvané severní obslužné komunikace. Tady hodláme vysadit 71 stromů, které by v budoucnosti měly bránit prašnosti jak z komunikace, tak i z nedalekých polí směrem do sídliště,“ nastínila náměstkyně Ivana Hemerková, která má městskou zeleň na starosti. Další stromy se budou dosazovat například v Kolářových sadech, podél cyklostezky za aquaparkem, v ulicích Lidická, Kostelecká, B. Šmerala, Švýcarská, Hacarova, Brněnská, podél jižní spojky a ve vnitrobloku Bulharská a také v místní části Vrahovice.

Stromy nebudou jedinou zelení, která ozdobí ulice města. Na některé vybrané lokality čeká výsadba cibulovin.

„Vybrali jsme celkem 880 metrů čtverečných plochy, které ozdobí květiny. Tentokrát budou strojově vysazeny cibuloviny, které vytvoří široké kvetoucí pásy,“ dodala Hemerková s tím, že výsadba přijde městskou pokladnu na 1.980.702 Kč s DPH. (red)

Poslat nový komentář