Zámek v Plumlově uvádí výstavu dvou významných českých výtvarníků

Grafika Adolfa Borna, repro www.knizecidvur.cz
Grafika Adolfa Borna, repro www.knizecidvur.cz

Až do 2. září můžete na zámku v Plumlově navštívit společnou výstavu grafik Adolfa Borna a obrazů Renaty Klogner Štolbové. Výstava je pořádána ve spolupráci s renomovanou Galerií Knížecí dvůr z Hluboké nad Vltavou.

Přehlídka dvou českých současných výtvarných umělců v Plumlově byla včera za velkého zájmu veřejnosti otevřena slavnostní vernisáží, které se účastnili také zástupci podporovatelů výstavy, například Okrašlovacího spolku města Prostějova v osobě Milady Sokolové nebo Olomouckého kraje, který reprezentoval Pavel Sekanina, náměstek hejtmana. Mezi dalšími hosty byli Miroslav Pišťák, primátor Prostějova a Adolf Sušeň, starosta Plumlova. V doprovodném programu vernisáže, jíž se účastnila také výtvarnice Renata Klogner Štolbová, zahrál a zazpíval Tomáš Jurenka.

Výstavou chtějí pořadatelé také připomenout letošní 300. výročí od úmrtí knížete Jana Adama I. z Lichtenštejna (1657-1712), aristokrata, který dokázal naplnit poslání pravé šlechty, sloužící svému hospodářství v Lednici, Valticích a Plumlově. Kromě spravování svého majetku se velmi zajímal také o umění. Kupoval mj. díla Rubense a van Dycka, byl jedním z nejštědřejších podporovatelů umění své doby. 

Díla na zámku v Plumlově si můžete také zakoupit, výstava je prodejní. Otevřeno mají úterý až neděle od 10 do 18 hodin, v pondělí je zavírací den.

(red) 

Poslat nový komentář