Rada schválila témata pro poskytnutí kulturních grantů

;
Oživení kultury v Prostějově se zaměřením na náměstí je jednou z oblastí kulturních grantů. Ilustrační foto

Město Prostějov na doporučení kulturní komise vyhlásilo pro letošní rok trojici témat na kulturní projekty pro rok 2012. Žádosti o kulturní granty mohou zájemci podávat až do konce února.

Zatímco v předcházejících letech poskytovalo město statisícové položky na videodokumenty o všem možném, co se týkalo historie i současnosti Prostějova, v letošním roce není toto téma do kulturních grantů zařazeno. Na doporučení kulturní komise budou granty zahrnovat tři oblasti: 1. Představení umění prostějovské mládeže a studentů, 2. Knižní medailonky prostějovských osobností, 3. Oživení kultury v Prostějově se zaměřením na náměstí. 

„Téma Představení umění prostějovské mládeže a studentů zvolila komise pro velký ohlas z minulých let. Projekty jsou prezentovány na velmi vysoké úrovni. Cílem tématu Knižní medailonky prostějovských osobností není vznik velkých formátů monografií, ale brožovaných publikací, které budou v dalších letech sloužit ke vzniku edice. No a v neposlední řadě téma Oživení kultury v Prostějově se zaměřením na náměstí zvolila komise z důvodu podpory kulturního dění v jarních i letních měsících na prostějovském náměstí T. G. Masaryka,“ upřesnila předsedkyně kulturní komise a radní Milada Sokolová s tím, že v letošním roce byl finanční objem pro kulturní granty výrazně pokrácen. Město Prostějov rozdělí mezi žadatele v letošním roce částku 250 tisíc korun, což je o třetinu méně než v roce 2011. 

„Vzhledem k nižšímu objemu financí jsme proto letos nevypsali téma videodokumentů, které je finančně poměrně náročné,“ dodala Sokolová. Žádosti o kulturní granty mohou zájemci podávat do 29. února na podatelně Městského úřadu Prostějov. Tiskopisy jsou totožné s tiskopisy na veřejnou finanční podporu, je však třeba je zřetelně označit slovy KULTURNÍ GRANT.     

(red)

Komentáře

...aneb jak umrela kultura v Prostejove... Mesto by se melo vice zamerit na mlade lidi, at maji kam chodit za kulturou, treba vice podporovat kluby (Apollo13) a lokalni umelce, kapely. Je tu bohuzel nejak mrtvo...

Poslat nový komentář