Hanáci dovezli z Velkého Týnce bod. Sokol Velký Týnec – Haná Prostějov 1:1 (1:1)

Hanáci dovezli z Velkého Týnce bod. Sokol Velký Týnec – Haná Prostějov 1:1 (1:1)
Foto Oldřich Lošťák
Další fotky: 
Hanáci dovezli z Velkého Týnce bod. Sokol Velký Týnec – Haná Prostějov 1:1 (1:1)

V předposledním kole 1. B. tř. sk. B Olomouckého KFS nastoupili Hanáci na hřišti ve Velkém Týnci. Od úvodního hvizdu hlavního arbitra se střídaly útoky nahoru dolů. Ve 13. minutě podnikli domácí brejk, ale slabou střelu Podivínského gólman Marák chytil.

V 17. minutě zahrávali domácí rohový kop a míč podporovaný větrem vykopl od vzdálenější tyče Trnavský. Ve 27. minutě dostal míč do běhu hostující Krupička, přihrál Novákovi a jeho střelu gólman Hložek vyrazil na roh. Po půlhodině hry zahrával přímý kop hostující Gábor a míč z hlavy Martina Koláře šel těsně nad. O čtyři minuty později zahrával další trestný kop Typner a míč odražený od břevna vrátil do branky hostující Kadlec – 0:1. Hanáci se však dlouho z vedení neradovali, protože domácí Grofek zblízka hlavou obstřelil gólmana Maráka – 1:1! Tímto stavem skončila první půle. Ve druhém poločase začalo přibývat ostrých soubojů a z toho pramenilo i množství faulů. V 84. minutě se domácí Pavel Kovařík ocitl sám před Marákem, ale neměl přesnou mušku. Z protiútoku zahrozil hostující Typner, ale také mířil vedle. Ještě v 87. minutě zakroutil Gábor svoji střelu do šibenice, ale Hložek ji vyškrábl na roh. V 89. minutě byl vyloučen domácí Hrudník, který po první žluté obdržel za vrážení do brankáře hostí druhou. A tak se obě mužstva rozešla za stavu 1:1.

Hodnocení zápasu trenérem Hané PV Danielem Kolářem: „Průměrný, vyrovnaný zápas, když kvalitu hry po celou dobu utkání ovlivňoval silný vítr. Zvláště v druhé půli se hrálo nahoru dolů a oba týmy měly několik dobrých příležitostí ke vstřelení gólu. Myslím si, že konečná remíza je pro oba týmy spravedlivá.“

Branky: 41. Grofek – 37. Kadlec 

Rozhodčí: Koníček – Stříž, Pospíšil

ŽK: Doležel, Hrudník (2x), Slíva – Gábor, Marák

ČK: Hrudník (V. Týnec) 

Diváků: 125

Sestava Hané Prostějov: Marák – Světlík (75. Jančiar), Kadlec, Trnavský, Cibulec – Hladký, Krupička, Martin Kolář, Novák – Gábor, Typner (90. Strouhal)

Trenér: Daniel Kolář

(Text a foto Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

Poslat nový komentář