V derby se Smržicemi byli úspěšnější Hanáci. Haná Prostějov – TJ Smržice 4:3

  V derby se Smržicemi byli úspěšnější Hanáci. Haná Prostějov – TJ Smržice 4:3
Foto Oldřich Lošťák

V 19. kole 1. B třídy skupiny B Olomouckého KFS přivítali Hanáci na trávě v regionálním derby fotbalisty TJ Smržice. Úvod zápasu patřil překvapivě rychlejším hostům, ale jako by ospalí domácí hru postupně vyrovnali.

V 11. minutě domácí Gábor prudkou střelou vyzkoušel pozornost smržického Tomigy. Ve 23. minutě zahrával stejný hráč trestný kop, ale Tomiga byl opět připraven. V 25. minutě také vyzkoušel postřeh gólmana Smržic táhlou střelou Cibulec. Hosté se dostali do gólové šance ve 33. minutě, ale hlavička Vernera skončila v Marákově náruči. O dvě minuty později mířil trestuhodně těsně vedle Robin Kotlár (ml.). Ve 42. minutě zmařil „gólovku“ hostí rychlým odkopem Novák. V závěru prvního poločasu se hosté přece jen dočkali branky, když Komárek „prostřelil“ obranu Hané - 0:1.  Do druhého poločasu nastoupili Hanáci s odhodláním zápas zvrátit. V 57. minutě napálil Krupička míč do tyče a ten se od Robina Kotlára (st.) odrazil do branky – 1:1. V 60. minutě zahrával Gábor jeden z nesčíslných rohových kopů a míč odvrácený hostující obranou skluzem zavěsil do Tomigovy branky Martin Kolář – 2:1!  A z dalšího útoku v následující minutě Hanáci už vedli 3:1, když uniknuvší Hladký ideálně přihrál Novákovi a ten pohodlně skóroval. Tak, a to ještě Hanáci netušili, že je čeká těžká chvilka. Během minuty hosté využili slabší chvilky domácích a Komárkem v 63. a v 64. minutě vyrovnali skóre zápasu a hráč zkompletoval svůj hattrick! Oba týmy se snažily bojovností a smržičtí rychlými brejky strhnout vítězství na svou stranu. Šťastnější byli nakonec domácí, když v 86.minutě skončil centr z rohového kopu na hlavě „nestora“ Jančiara a ten se nemýlil – 4:3.  A tak po několika slabších chvilkách a obratech v zápasu domácí vydřeli tři povinné body.

Hodnocení trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře: „Bláznivý zápas, ve kterém jsme byli v prvním poločase opravdu hodně špatní a zaslouženě po první půli prohrávali. Ve druhé půli jsme zabrali a výsledek otočili. Bohužel jsme opět přestali hrát a hostům se podařilo rychle srovnat. Silou vůle se nám nakonec podařilo vstřelit rozhodující gól a brát z tohoto zápasu tři body.“

Branky: 57. Robin Kotlár (st.) vlastní, 60. Martin Kolář, 61. Novák, 86.Jančiar – 45., 63. a 64. Komárek

ŽK: Čermák – Verner, Daniel, Robin Kotlár (st.)      

Rozhodčí: Dohnal – Přenosil, Milar       

Diváků: 150                                       

Sestavy

Haná Prostějov: Marák – Světlík (75. Jančiar), Trnavský, Čermák, Cibulec (89. Daniel Kolář) – Hladký, Krupička, Typner, Novák – Gábor, Valach (46. Martin Kolář)     

Hrající trenér: Daniel Kolář                                                               

TJ Smržice: Tomiga – Daniel (64. Kratochvíl), Kimel (75. Macašek), Dostál (51. Martinák), Augustin – Robin Kotlár (ml.), Janura (46. Holomek), Robin Kotlár (st.), Vitásek – Verner, Komárek   Trenér: Josef Spanilý (Text Oldřich Lošťák, Haná Prostějov)

 

Poslat nový komentář