V noci hořel dům, uvnitř naštěstí nikdo nebyl

V noci hořel dům, uvnitř naštěstí nikdo nebyl
Foto HZS Olomouckého kraje

Možná jsou uvnitř hořícího domu uvězněné osoby. S tímto vědomím odjíždělo včera večer k likvidaci požáru střechy rodinného domku v Bohuslavicích na Prostějovsku pět jednotek  profesionálních i dobrovolných hasičů. 

Informaci o požáru v řadové zástavbě převzala linka tísňového volání patnáct minut po dvaadvacáté hodině v pondělí 13.2.2012. Společně s profesionálními jednotkami požárních stanic Konice a Prostějov rovněž k likvidaci vyjely tři jednotky dobrovolných hasičů Hvoz, Bohuslavice a Konice. Na místě byla během několika minut nedaleká jednotka Hvozd, ta zahájila hasební práce z přední části domu. Během několika dalších minut k pomoci dorazila jednotka profesionálních hasičů stanice Konice, následována ostatními povolanými jednotkami. Důkladným průzkumem v dýchací technice byla naštěstí vyloučena možná přítomnost uvězněných osob uvnitř budovy.

Hasiči za nasazení několika hasebních proudů během necelých dvaceti minut lokalizovali požár na rozloze zhruba 12x6 metrů. Plameny rovněž ohrožovaly i okolní střechy, hasičům se je ale podařilo udržet pod kontrolou a nenapáchaly větší škody. Požár zcela zničil střechu rodinného domku a část přízemních prostor objektu. Vzhledem k velmi ohořelým krovům střechy a nebezpečí postupného zřícení je hasiči rozebrali a prováděli dohašování menších ohnisek. Co je příčinou vzniku požáru, rovněž i výše škody je v současnosti v šetření. 

(red)

Poslat nový komentář