Pět jednotek hasičů likvidovalo večerní požár!

Pět jednotek hasičů likvidovalo večerní požár!
foto HZS OLK

Pomoc profesionálních a dobrovolných hasičů, včetně mezikrajské výpomoci jihomoravských hasičů, si vyžádal požár dílenského objektu v Nivě. Informaci o hořící střeše budovy s nebezpečím rozhoření na přilehlý domek převzala linka tísňové pomoci krátce po devatenácté hodině v pátek 16.10.2015.

Operační středisko hasičů Olomouckého kraje k místu ihned vyslalo z požární stanice v Prostějově osádky dvou cisternových vozidel, posílené o dobrovolné jednotky hasičů Niva, Drahany a Protivanov. K pomoci s likvidací k místu dorazila také jednotka jihomoravských profesionálních hasičů stanice Boskovice.

"V době příjezdu prvních hasičských jednotek ničivé plameny již z části pohlcovaly střechu sousedního domu, zcela pak zachvátily dílenské prostory a přilehlé stodoly. Hasiči za nasazení několik hasebních proudů zhruba po hodině zabránili dalšímu šíření a následující necelou hodinu pokračovali v rozebírání a dohašování zbylých ohnisek. Z důvodu zajištění dohledu a bezpečnosti u požářiště zde do ranních hodin zůstala místní jednotka hasičů Niva", popsal situaci Zdeněk Hošák z HZS Olomouckého kraje.

Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, výše škody byla předběžně vyčíslena v částce 250 tis korun. "Celá událost se naštěstí obešla bez zranění", dodal Hošák. (red)

Poslat nový komentář