Hasiči v kraji chystají atraktivní závody. Vyprošťování i běh do osmnáctého patra

Hasiči v kraji chystají atraktivní závody.  Vyprošťování i běh do osmnáctého patra
ilustrační foto HZS

Dvě soutěže pro příslušníky hasičských sborů bude v polovině května hostit Olomoucký kraj. Po dvouleté odmlce se vrací souboj o nejtvrdšího hasiče před olomouckým hlavním nádražím, v Přerově pak profesionálové změří síly při náročné disciplíně vyprošťování u simulovaných dopravních nehod.

Na náměstí Přerovského povstání profesionální jednotky z Olomouckého a Zlínského kraje nastoupí 18. května k 25. ročníku soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod. Akce v sousedství obchodní galerie Přerov odstartuje v 9 hodin. „Pro každý tým profesionálních hasičů bude připravena jedna dopravní nehoda se zapeklitým scénářem, s jehož řešením si budou muset poradit v omezeném čase a pod přísným dohledem rozhodčích. Soutěž je velice divácky atraktivní, proto zveme širokou veřejnost, aby se přišla podívat na náročnou práci hasičů u dopravních nehod,“ řekla Lucie Balážová, mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

O den později se k profesionálům připojí i dobrovolní hasiči. Jejich soupeřem bude kondice, síla a disciplíny soutěže TFA – nejtvrdší hasič přežije. Olomouckého klání se zúčastní příslušníci sborů z celé České republiky. V průběhu závodu budou muset zvládnout, mimo jiné, běh s požárními hadicemi, údery s kladivem, tažení 80 kilogramů vážící figuríny, nesení závaží tunelem či výstup po žebřících se závažím na lešení. „Poslední disciplínou tohoto fyzicky velmi náročného závodu je výstup do 18. patra výškové budovy Regionálního centra Olomouc,“ uvedla Balážová. Olomoucká část Českého poháru v TFA začíná 19. května před desátou hodinou dopoledne. (ber)

Poslat nový komentář