Příčiny dvou smrtelných nehod jsou stále neznámé

Příčiny dvou smrtelných nehod jsou stále neznámé
ilustrační foto PČR

 

V říjnu zemřeli u Čechůvek při nehodě starší manželé ze Slovenska. Před třemi týdny zemřeli ve vraku vozu u Ohrozimi dva mladí muži. Přes všechny dohady a domněnky, které se mezi veřejností vyrojily, příčina ani jedné z nehod není dosud známá.

Zatímco u první nehody se spekuluje o nedání přednosti a příliš rychlé jízdě, u druhé je mladému muži za volantem přisuzována jízda pod vlivem drog či alkoholu. Policisté podobné závěry rozhodně popírají.

„Vyšetřování obou nehod jsme uzavřeli a předali kriminální policii. Žádné závěry vyvozovat nemůžeme, neznáme všechny skutečnosti,“ podotkl vedoucí prostějovského dopravního inspektorátu Vítězslav Matyáš.

Podle Leo Haluzy z oddělení obecné kriminality je vyšetřování během na dlouhou trať. „Není to jako v amerických seriálech, kdy je za hodinu vše uzavřeno. U nás se jedná o týdny i měsíce, kdy musíme shromáždit všechny náležitosti. Patří k nim posudky soudních znalců i výsledky pitev. U pitev je minimální doba zpracování měsíc,“ zdůraznil Haluza.

Policisté nechtějí o příčinách obou tragických nehod ani spekulovat. „Závěry budou zveřejněny po skončení vyšetřování,“ dodal Haluza. (ber)

Poslat nový komentář