Na křižovatce smrti přibudou čtyři sloupy veřejného osvětlení

Na křižovatce smrti přibudou čtyři sloupy veřejného osvětlení
ilustrační foto

 

Vzhledem ke zvýšení bezpečnosti křižovatky Čechůvky – Kralice na Hané, která se stala místem několika tragických dopravních nehod, navrhuje vedení města po dohodě s Olomouckým krajem vybudovat v této lokalitě osvětlení.

Radní na poslední schůzi schválili doporučení Zastupitelstvu města přidělit na tuto akci 300 tisíc korun z rezervy Rady města formou rozpočtového opatření. „Na základě informace Olomouckého kraje byla Statutárnímu městu Prostějov přidělena dotace na realizaci zvyšování bezpečnosti na pozemních komunikacích ve výši 216 tisíc korun. Celkové náklady na vybudování světel u křižovatky budou činit 510 tisíc korun,“ vyčíslil Zdeněk Fišer, náměstek primátora.

Nad křižovatkou budou vybudovány čtyři sloupy veřejného osvětlení, které již z dálky upozorní přijíždějící řidiče na křížení komunikací. „Vedle dnes již existujícího výstražného dopravního značení místa častých nehod přispěje osvětlení ke zvýšení bezpečnosti na této křižovatce,“ dodala Alena Rašková, náměstkyně primátora. (red)

Komentáře

V noci není křižovatka vůbec vidět, takže osvětlení jednoznačně ano. Ovšem nikdo stále neřeší, že ve dne tudy spousta řidičů aut a hlavně motorek jezdí jako hovada, protože pro ně přece nějaká dopravní značka 70 nic neznamená. Na takové blbce platí jedině retardéry! Nerespektuješ dopravní značení, tak si klidně tu svoji plechovku rozbij!!!  Je velice zajímavé, jak se všichni najednou zklidní, když se sem občas postaví policejní auto, které je už z dálky viditelné.

Souhlas,ale druhá stránka věci,KOLIK hrabeš pro sebe Fišere NIKDO mě nenamluví že 4 lampy VO vyjdou na pul míče! další ZLODĚJINA

Je to vůbec křižovatka?Nebo to vzniklo jako lidová tvořivost politických neschopů,kteří z polních cest udělali křížení a začali tomu říkat křižovatka?Takových pitomostí hanáckých "umělců"je toho plný okres potažmo i kraj.Je potřeba přestat poslouchat všekecající politiky ke každému prdu své hospodské odborné výkaly a pustit ke slovu normální odborníky dokazující,že svému oboru rozumí.Hospodsko-politických odborníků už jsme tady z lidu měli dost.

Většina nehod se zde stala ve dne, ted' akorát přibudou překážky.  Dokud řidiči nebudou vědět co znamenají značky STOP, Místo častých nehod, Omezení na 70 apod. tak se zde budou pořád dopravní nehody. Přitom je křižovatka tak přehledná. Jsem rád, že město tomuto úseku věnuje pozornost, ve tmě to pomůže, ale co ve dne.. neuškodí spíš ?

Poslat nový komentář