Hasiči tahali auto z řeky i peněženku z kontejneru

Hasiči tahali auto z řeky i peněženku z kontejneru
ilustrační foto

Každý rok hasiči v Olomouckém kraji zasahují u několika tisíců událostí. Mnohdy se při své práci setkávají s neštěstím druhých a bolestí. Přesto se však každým rokem najde několik událostí, které vykouzlí úsměv na rtech. Letos třeba tahali auto z řeky či peněženku z kontejneru.

Aby vytáhli auto z řeky, pořádně se zapotili – 9. srpna 2015
9. srpna dostali hasiči hlášení, že v Bečvě u obce Grymov je auto. Majitel ho zaparkoval tak dokonale, že auto bylo jednou polovinou ve vodě ve velmi nepřístupném terénu. Auto se do vody dostalo po překonání asi osmi metrového srázu. Hasiči zvažovali několik variant vyproštění, nakonec bylo rozhodnuto o povolání potápěčů a speciální techniky s hydraulickou rukou z Olomouce. Než speciální technika přijela na místo, hasiči museli vykácet pruh náletových dřevin dlouhý asi 20 metrů a široký 10 metrů, aby se technický automobil mohl dostat co nejblíže k místu zásahu. V pětatřiceti stupňovém vedru jim nebylo co závidět. Zásah pak už probíhal hladce, potápěči navázali za střechu automobilu popruhy a hydraulickou rukou vozidlo z řeky vyprostili.

Peněženka skončila v kontejneru – 1. prosince 2015
1. prosince 2015 vytahovali šumperští hasiči peněženku z podzemního kontejneru. Pán ji tam omylem vhodil, a protože až pozdě si uvědomil, co provedl, zavolal na pomoc hasiče. Ti, aby se do kontejneru dostali, museli demontovat vhozovou klapku a pomocí lezecké techniky se slanili dovnitř. V odpadcích peněženku našli a předali ji šťastnému majiteli. (Zdroj HZS Olk)

Poslat nový komentář