Havárie motorkářů skončily zraněním

Havárie motorkářů skončily zraněním
Foto PČR
Další fotky: 
Havárie motorkářů skončily zraněním
Havárie motorkářů skončily zraněním
Havárie motorkářů skončily zraněním

Hned dvě nehody, které se týkaly motorkářů, se staly o víkend na Prostějovsku. Oba motocylisté skončili v nemocnici.

"V  pátek po čtrnácté hodině došlo na 16. kilometru dálnice D46 k havárii sedmačtyřicetiletého motocyklisty na stroji značky Yamaha. Muž při jízdě směrem na Prostějov před sebou zahlédl tvořící se kolonu vozidel. Na situaci zareagoval prudkým brzděním, následkem čehož na mokré vozovce došlo ke smyku a jeho pádu na komunikaci. Vlivem setrvačnosti poté doklouzal až ke středovému ostrůvku u exitu Vranovice-Kelčice," popsal první nehodu policejní mluvčí František Kořínek. 

V sobotu 29. července před čtrnáctou hodinou došlo na komunikaci z obce Runářov do obce Konice k havárii osmatřicetileté motocyklistky na stroji značky Ducati. Řidička přibližně 500 metrů před obcí Konice při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména dopravně technickém stavu pozemní komunikace, s motocyklem najela do protisměru a narazila do svodidel.

"Oba motocyklisté při haváriích utrpěli lehká zranění, se kterými byli transportování do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla v obou případech předběžně vyčíslena na 45 tisíc korun." dodal mluvčí s tím, že alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami a jejich přestupky vyřešili na místě uložením pokut. (red)

Poslat nový komentář