Fabia skončila v Určicích ve stromě, spolujezdec v nemocnici

Fabia skončila v Určicích ve stromě, spolujezdec v nemocnici
Foto PČR

V neděli 4. února po třetí hodině v noci došlo v obci Určice k havárii osobního automobilu typu Škoda Fabia. Vůz skončil ve stromě, spolujezdec v nemocnici. Řidič se odmítl podrobit dechové zkoušce.

"Sedmadvacetiletý řidič z dosud přesně nezjištěných příčin při jízdě směrem z centra obce nezvládl řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu, o který se vozidlo zastavilo. Při havárii došlo k lehkému zranění čtyřiadvacetiletého spolujezdce," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že podrobení se zkoušce na ovlivnění alkoholem i jinými návykovými látkami řidič odmítl. Přesto z něho byl cítit alkoholový zápach a měl nápadně zarudlé oči.

Řidič je pro své jednání podezřelý z několika přestupků podle zákona o silničním provozu. Za ty mu hrozí pokuta v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel na dobu od jednoho do dvou let.

Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Po kontrole poškození vozidla policisté na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci. Další jízdu muži zakázali a na místě zadrželi také jeho řidičský průkaz. (red)

 

Poslat nový komentář