Dvě nehody motorkářů na Prostějovsku. Oba skončili v nemocnici

Dvě nehody motorkářů na Prostějovsku. Oba skončili v nemocnici
ilustrační foto HZS

V pátek krátce před třetí hodinou odpoledne jel jednačtyřicetiletý řidič na motocyklu Yamaha ve směru od Kralic na Hané směrem na Vrbátky. Pravděpodobně z důvodu rychlé jízdy vyjel s motocyklem vpravo mimo komunikaci, kde narazil do dvou dopravních značek. 

"Při nehodě došlo ke zranění řidiče, který byl sanitkou převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedla k první nehodě policejní mluvčí Miluše Zajícová. Na motocyklu i dopravním značení vznikla škoda v řádu několika desítek tisíc korun. Na místě hlídka dopravních policistů řídila provoz.

K další nehodě motorkáře vyjížděli policisté v sobotu před polednem. Ke srážce motocyklu s osobním vozidlem došlo na silnici mezi obcemi Drahany a Žárovice. Třiatřicetiletý motocyklista, asi 300 metrů před Žárovicemi, v pravotočivé zatáčce také pravděpodobně vlivem rychlé jízdy nezvládl řízení, vjel do protisměru, kde upadl a setrvačností klouzal po silnici. V protisměru jel v té době osobní automobil značky Land Rover a jeho řidič ve snaze zabránit střetu vyjel vpravo, částečně mimo vozovku. I přesto došlo ke střetu."Zraněný motorkář byl z místa nehody převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci," dodala mluvčí. Na motocyklu byla předběžně stanovena hmotná škoda 20 000 Kč, na vozidle nevznikla. Dechové zkoušky byly u obou účastníků negativní. Událost je nadále v šetření. (red)

 

Poslat nový komentář