Policisté hledají svědky dopravní nehody u Hrubčic. Zemřela při ní cyklistka

Policisté hledají svědky dopravní nehody u Hrubčic. Zemřela při ní cyklistka
ilustrační foto PČR

Ve středu 16. listopadu před sedmnáctou hodinou vyjížděli policisté k vážné dopravní nehodě osobního vozidla s cyklistkou na silnici č. II/434 mezi obcemi Tovačov a Hrubčice. Po střetu s vozem tam zemřela 74letá cyklistka.  

„Osmatřicetiletý řidič vozidla Škoda Fabia jel směrem od Hrubčic na Tovačov a předjížděl nezjištěné vozidlo. Při předjíždění přehlédl v protisměru jedoucí cyklistku, která jela od Tovačova a následoval střet, při kterém seniorka utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Vzhledem k tomu, že na místě nebyly zjištěny žádné poznatky k osobnímu vozidlu, které bylo předjížděno řidičem vozidla Š Fabia bílé barvy, žádají policisté řidiče předjížděného vozidla, aby kontaktoval policii na lince 158 nebo přímo policistu, který nehodu prověřuje na tel. č. 725 979 808. „Stejně tak se obracíme i na další případné svědky, kteří by mohli poskytnout k nehodě jakékoli informace a také řidiče, kteří tudy v uvedenou dobu projížděli a mohli na kamerách umístěných ve vozidlech zaznamenat průjezd cyklistky případně vozidel, které tudy v danou dobu projížděla. Děkujeme za spolupráci a případné poznatky, které nám pomohou s řádným objasněním případu,“ doplnila Zajícová.  

V souvislosti s dopravní nehodou policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. (ber)

 

Poslat nový komentář