Zámek Plumlov zve na šermířský víkend

Zámek Plumlov zve na šermířský víkend
ilustrační foto ber

O víkendu 5. a 6. srpna 2023 v areálu zámku PLUMLOV se bude ozývat řinčení zbraní, střelba z mušket a třeba i historická hudba k tanci. To vše si budete moci prohlédnout na akci s názvem Šermířský víkend aneb Rytířské a šermířské klání. A v si s PvNovinkami budete moci zasoutěžit o rodinné vstupné!

V prostoru pod Vysokým zámkem vás bude bavit Skupina historického šermu Malberg šermířskou groteskou Lesk a bída středověku. Elitní mušketýrský regiment Corporal předvede skvělou grotesku s názvem Soňa a ukázkou bojového umění a výcviku Kmotra zubatá. Vystoupí i Skupina scénického šermu RAPTUS. K tomu všemu zatančí Skupina historických tanců a divadla Roseta. Sokolník Monty své dravce a sovy vystaví v Sokolnickém dvorci a pokud se ptákům bude chtít, proletí se i mezi návštěvníky.

Samozřejmostí budou také na nádvořích prodejci s různým zbožím krásným, voňavým, křehkým, odolným, jedlým i nejedlým.

Pro návštěvníky budou po celý víkend přichystány kostýmované prohlídky Vysokého zámku od 10 každou půlhodinu, co hodinu pak pohádkové prohlídky sklepení. V případě nepřízně počasí bude program přesunut na nezbytně nutnou dobu do velkého sálu ve sklepení pod hradem. Vstupné zahrnuje vystoupení na nádvoří a jeden vybraný prohlídkový okruh.

Parkování bude možné i u autokempu Žralok za celodenní poplatek 50 korun.

Čtěte pozorně, bude soutěž o rodinné vstupné! (ber)

Poslat nový komentář