Jestřábi ztratili zápas s Ústím hned v první třetině

Jestřábi ztratili zápas s Ústím hned v první třetině
Foto L. Tesař, LHK Jestřábi

 

Do utkání s ústeckým Slovanem se při zlepšených výkonech především na domácím ledě mohlo jít s relativním optimismem, nicméně diváci byli brzy přesvědčeni o opaku, když hokejisté Prostějova v první části třikrát inkasovali a podlehli nakonec doma Ústí nad Labem 1:5.

První třetina nepřinesla nijak oslnivý hokej, každopádně přinesla zhruba dvouminutový úsek, který rozhodl celý zápas. Ústečtí hráči v něm třikrát skórovali a z tohoto šoku už se Jestřábi nevzpamatovali. Jestliže v první třetině byl výkon nepovedený, tak ve druhé se k ne zrovna nejpřesvědčivějšímu hernímu projevu přidala i smůla, přestože byli Jestřábi možná opticky více v útoku, tak se do opravdu velkých šancí dostávali zřídka a nepomohly jim ani přesilovky, kterých Jestřábi zahodili několik, mezi nimi i jednu dvojnásobnou. Slovan naopak vytěžil z minima maximum a z ojedinělé příležitosti dokázal vsítit čtvrtou branku.

Ve třetí třetině dokázali hosté definitvně zlomit prostějovský odpor pátým gólem, Jestřábi se sice hnali za čestným úspěchem, ale opět je provázela smůla, jako když Venkrbec trefil tyčku. Nakonec se přeci jenom povedlo Roupcovi upravit výsledek na konečných 1:5. Jestřábi po další prohře však zůstávají stále s pětibodovým náskokem na třinácté pozici, v sobotu je čeká veliká bitva v Havířově.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář