Čechovice budou mít oranžové hřiště

Čechovice budou mít oranžové hřiště
Z Nadace ČEZ byla financována například výstavba hřiště v Hostomicích u Berouna. Ilustrační foto

Radnice se snaží získat dotaci na vybudování nového, tzv. oranžového hřiště v Čechovicích. To by mělo sloužit nejen fotbalistům, ale i široké veřejnosti. Součástí projektu jsou i jednání ohledně směn pozemků. 

Oranžová hřiště, to je projekt Nadace ČEZ.  Za dobu své existence od roku 2006 nadace podpořila výstavbu více než 162 dětských a sportovních hřišť částkou přesahující 217 milionů korun. V našem okrese to byla například v roce 2009 finanční podpora rekonstrukce antukového sportoviště a výstavba nového dětského hřiště v Jednově.

„Snažíme se získat dotaci pro vybudování nového sportoviště, a to v Čechovicích za školou a sokolovnou, které spolu sousedí,“ upřesnil místostarosta Jiří Pospíšil, který dodal, že se pro výstavbu nového sportoviště město žádá dotaci ve výši jednoho milionu korun. 

V jednání byla varianta, že by hřiště bylo vybudováno pouze na pozemcích města. V takovém případě by ale mělo menší rozměry. Pro vybudování sportoviště proto radnice využije i pozemky Sokolů. „My budeme zvažovat mimo jiné i to, že za předpokladu, že s námi Sokol Čechovice vymění určitý pozemek, který potřebujeme pro další rozšíření těch sportovišť, bezúplatně převedeme stávající hřiště Sokolům,“ uvedl starosta Miroslav Pišťák s tím, že současné čechovické hřiště stojí na pozemku města. „Dohodli jsme se tak, abychom podpořili sport a Sokol Čechovice, zejména fotbalisty, kterých je tam přes dvě stě,“ dodal Pospíšil

Nově vybudované sportoviště o rozměrech 60x25 metrů by mělo být nejen tréninkové, ale využívat by jej mohli i malí fotbalisté a široká veřejnost.

(pel)

Poslat nový komentář