Prostějovský policista v soutěži jiu-jitsu zabodoval. Přivezl zlato

Prostějovský policista v soutěži jiu-jitsu zabodoval. Přivezl zlato
Foto Policie ČR

Začátkem listopadu proběhlo v Praze Mistrovství UNITOP ČR v jiu-jitsu a judu 2022. Sportovní soutěže se zúčastnil také prostějovský policista nadstrážmistr Jiří Špringer, který slouží na oddělení hlídkové služby. Soutěžil v jiu-jitsu ve váhové kategorii do 77 kg. Zápasy probíhaly dle platných pravidel Brazilského jiu-jitsu IBJJF. Jiří Špringer ve své kategorii vybojoval první příčku a domů si tak odvezl zlatou medaili.

Třiadvacetiletý rodák z Prostějova je u Policie ČR od roku 2020. Když není zrovna ve službě, tak ve svém volném čase intenzivně trénuje.

A jak se k tomuto bojovému umění dostal? Již od útlého dětství byl rodiči veden ke sportu. Zpočátku se věnoval hlavně basketbalu. V roce 2016 ale utrpěl velmi vážný úraz nohy a dokonce hrozilo, že by o ni mohl přijít. Během hospitalizace ho zaujal článek o první prohře McGregora s Diazem v UFC (společnost provozující smíšená bojová umění) a rozhodl se, že by to chtěl také zkusit a zápasit. Ani dlouhá devítiměsíční rekonvalescence ho od tohoto předsevzetí neodradila. Po úplném zotavení se začal věnovat postojovým úpolovým sportům, přičemž poslední tři roky trénuje výhradně jiu-jitsu.

„Kolegovi gratulujeme, děkujeme za úspěšnou reprezentaci našeho krajského ředitelství a přejeme hodně dalších nejenom sportovních úspěchů,“ doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář