O osudu Klokánku opět rozhodne zastupitelstvo

O osudu Klokánku opět rozhodne zastupitelstvo
ilustrační foto MMP

Z jednání Zastupitelstva města Prostějova byl 2.11. stažen bod týkající se vzdání se předkupního práva na budovu prostějovského Klokánku. Pověřený zástupce fondu se na Prostějov obrátil s tím, že kauza se nadále vyvíjí a Fond jedná o dotacích. Ve čtvrtek se uskutečnilo další jednání. Konečné slovo budou mít zastupitelé.

“Je možné, že Klokánek bude fungovat v té podobě, jakou má ve smlouvě,“ vysvětlil tehdy zastupitelům důvod stažení materiálu náměstek Jiří Pospíšil.
„Na včerejším jednání byli zástupci FOD pozváni, aby věc přednesli na jednání Zastupitelstva města Prostějova. Jejich situace je opravdu nesmírně složitá a bude záležet na tom, jak se k celé věci postaví zastupitelé,“ sdělila v pátek PvNovinkám mluvčí magistrátu Jana Gáborová.

Zastupitelstvo města Prostějova v roce 2012 schválilo bezúplatný převod stavby budoucí budovy Klokánku na sdružení Fondu ohrožených dětí s tím, že převáděné nemovitosti bude obdarovaný po dobu minimálně 20 let využívat výhradně pro účely činnosti sdružení. Porušení tohoto závazku je ve smlouvě sankcionováno smluvní pokutou ve výši 500.000 Kč.
Podle výpisu z katastru nemovitostí na budově vázne zástavní právo stavební společnosti na zajištění dluhu ve výši 9.358.000 Kč bez DPH za provedenou rekonstrukci. (ber)

Komentáře

Zhruba 10 milionů za poslední tři roky na hokej národní ligy plus 3,6 mil. za reklamu, ač hokejistů většinou "pukají" ať hrají s kým hrají. Na to peníze jsou. Na TK plus 14 mil. asi za 3 roky také... Na opuštěné děti asi nebudou(??).
Matky z koalice v ZM, projevte srdce, mateřskou a křesťanskou lásku. Zachovejte Klokánek pro opuštěné děti. Je vás 7 + 17 členů opozice, máte společně 24 hlasů. Jinak děti skončí v děcáku! Děkuji. (GF)

Poslat nový komentář