Muzeum Českých drah Olomouc zve na Hurvínka či Kocoura

Muzeum Českých drah Olomouc zve na Hurvínka či Kocoura
ilustrační foto

Pokud stále ještě váháte, co byste měli podniknout o víkendu a je vám blízká železnice, vyrazte do Olomouce. V tamním depu Muzea Českých drah vás čekají jedinečné exponáty a navíc i možnost svézt se s nimi po Olomouci.

Prostory olomoucké deponie se nacházejí v Táborské ulici a návštěvníci se sem dostanou novým podchodem od hlavního nádraží. Těšit se mohou na tucet historických exponátů. Tradičně velký zájem budí parní lokomotivy. Můžete si prohlédnout například lokomotivu 464.202 „Rosničku“; stejně atraktivní je lokomotiva 534.0432 „Kremák“ z roku 1947, která v současnosti zajišťuje většinu nostalgických jízd Českých drah v Olomouckém kraji. Za pohled stojí i další exponáty, například lokomotiva „Pilštyk“, „Bobina“ nebo čtyřnápravový „Krokodýl“.

Expozice je otevřena v období v sobotu, neděli a ve svátky od 10 do 17 hodin. Dne 26. a 27. dubna bude jezdit historický vlak – motorový vůz Hurvínek - z hlavního nádraží do ŽST Olomouc - Nová Ulice. V sobotu se na cestu vydá parní vlak vedený lokomotivou "Kocour". (ber)

Foto Muzeum ČD

Poslat nový komentář