Manipulovalo se při loňské MISS středních škol s hlasy?

Manipulovalo se při loňské MISS středních škol s hlasy?
Veronika Jiříčková na archivních snímcích z loňské středoškolské Miss

V předcházejícím čísle jednoho z prostějovských týdeníků byl publikován rozhovor s Kristýnou Štolpovou, finalistkou soutěže Miss Model v Přerově. Studentka prostějovské střední školy ART Econ byla vloni mezi finalistkami soutěže MISS středních škol v Prostějově, o této soutěži byly v rozhovoru publikovány zavádějící a nepravdivé informace. Nebyla, jak uvádí onen plátek, „...Miss prostějovských středních škol“, byla pouze mezi finalistkami.

Dále ona kráska zpochybnila regulérnost soutěže tím, že uvedla doslova „....finalistky soutěže vědí, podle jakého klíče se nakonec vybrala miss.“ Zajímavé nařčení poroty, v níž zasedl mimo jiné i majitel onoho periodika poslanec Radim Fiala.

Historicky první MISS středních škol Prostějova se stala právě před rokem studentka gymnázia Jiřího Wolkera Veronika Jiříčková. Vloni si odnesla korunku a šerpu královny krásy prostějovských středoškolaček, porotu i diváky, kteří zcela zaplnili sál Společenského domu, si získala nejen svou kouzelnou tvářičkou a svěžím půvabem, ale také dívčím šarmem, otevřeností a skromností. Jako loňská vítězka a první královna zasedne letos do poroty nového ročníku MISS středních škol. Jak se dívá dnes s odstupem roku na svůj úspěch a co o soutěži soudí?

Jak s odstupem času vzpomínáš na celou soutěž a zvlášť na finálový večer?
Myslím, že to byla zajímavá zkušenost a vzpomínám na to ráda. Bylo to zase něco úplně jiného než vystoupení v divadle, člověk je na jevišti sám za sebe a nemůže se skrývat za nějakou postavu. Také porota a všichni lidé v zákulisí byli velmi příjemní. A velice ráda vzpomínám na svou volnou disciplínu, vystoupení s loutkou Hubertem v hanáckém stylu jsem si opravdu užila a nejlepší odměnou bylo, že to lidi bavilo a že se smáli.

Jedna z neúspěšných finalistek nedávno v médiích zpochybnila regulérnost soutěže. Jaký máš na to názor?
Chci jen zdůraznit, že ne každá soutěž miss je jen o fyzické kráse, ale jde také o to zaujmout diváky a porotu. Jde o celkový dojem z projevu ve více disciplínách. Myslím si, že jsem zúročila několik let tvrdé dřiny v divadle a tanci a svou lásku ke zpěvu. Jinak je to spíš otázka na porotu.

Myslíš si, že porota v níž zasedli třeba Miroslav Macek, Alois Mačák nebo Radim Fiala by byla schopná soutěž nějak úmyslně ovlivnit?
Podle mého mínění jsou tito pánové výrazné osobnosti a jsou schopni si utvořit vlastní názor.

Čekala jsi aspoň v koutku duše, že vyhraješ?
Nejdřív určitě ne. Po volné disciplíně jsem nabrala možná trochu víc jistoty, když jsem cítila odezvu publika, ale i tak by mě ani nenapadlo, že vyhraju.

Tento titul možná odstartuje tvou další kariéru v soutěžích krásy a třeba i v modelingu. Je to pro tebe zajímavá výzva?
Je to určitě dobrý start, ale víc než obcházet spoustu dalších soutěží krásy bych se chtěla prosadit v modelingu.

Přinesla ti soutěž příležitosti v modelingu?
Díky soutěži jsem vystoupila na jedné módní přehlídce v Olomouci, ale od té doby se žádné příležitosti nenaskytly. A ani jsem to moc nečekala. Minulý rok jsem se soustředila hlavně na maturitu a tyhle věci šly trochu stranou.

Po maturitě na gymnáziu teď studuješ Vysokou školu polytechnickou v Jihlavě. Zúročíš i svůj titul MISS a zamíříš do modelingu?
Mám to v plánu. Teď když už mám maturitu za sebou, mám na to konečně čas. Začala jsem aktivně hledat na internetu různé modelingové agentury a udělala jsem si profil na jednom katalogu modelek. Už se objevily první nabídky. Velmi mě potěšila nabídka focení, kde můžu spojit modeling s herectvím.

Doporučila bys prostějovským středoškolačkám účast v druhém ročníku MISS?
Stoprocentně ano. Nejen kvůli zkušenosti, ale poznají spoustu zajímavých lidí a mají možnost ukázat, co v nich je.

Myslíš si, že bude o druhý ročník soutěže opět takový zájem jako vloni?
Věřím, že bude ještě větší. Letos už soutěžící budou vědět do čeho jdou, minulý rok to bylo něco nového.
(jap)

Veronika Jiříčková se narodila se ve znamení Střelce a střelcem prý taky je. Letos odmaturovala úspěšně na Gymnáziu Jiřího Wolkera a teď studuje Vysokou školu polytechnickou v Jihlavě, obor Cestovní ruch. Mezi její záliby patří divadlo, divadlo a zase divadlo – je členkou divadla POINT a až do loňského roku divadelního spolku Bombičky při ZUŠ Vl. Ambrose. Dále má ráda tanec - je členkou souboru Buď ZUŠ při tanečním oboru v ZUŠ.

Úspěchy na divadelních prknech – s Bombičkami na celostátní přehlídce Popelka Rakovník, Ocenění ZLATÝ PEGAS (první místo) v celostátním kole soutěže literárně dramatických oborů základních uměleckých škol v sólovém projevu v Uherském Hradišti, Talent Olomouckého kraje 2010. Další úspěchy - Miss prostějovských středních škol, taneční úspěchy se souborem Buď ZUŠ – laureáti celostátního finále Taneční učitel roku 2011.

Životní krédo – Vyzkušame, uvidime.

Komentáře

Ono je asi těžko posuzovat regulérnost když rozhovor poskytuje MISSka.

Poslat nový komentář