Tip na sobotu. Svatomartinské trhy Olomouc

Tip na sobotu. Svatomartinské trhy Olomouc
ilustrační foto ber

Svatomartinská Olomouc láká k návštěvě ve dnech 11. a 12. listopadu. Těšit se můžete nejen na bohatou nabídku vinařství na Horním i Dolním náměstí, ale také na tradiční svatomartinské speciality, cimbálovou muziku i ohňovou show.

Připít si na den svatého Martina prvním novým vínem a ukončit tak vinařskou sezónu a započít přípravy té další, to je tradice, která sahá až do doby Josefa II. V Olomouci má otevírání a ochutnávání svatomartinských vín tradici poněkud mladší, přesto o ni ani letos nepřijdete.

 Pro letošní rok spojily síly Kulturní Olomouc, a.s. a Olomoucká vinná společnost a připravily pro Olomoučany i návštěvníky města bohatý program na obou náměstích. V pátek 11. listopadu od 11 do 22 hodin a v sobotu 12. listopadu od 10 do 22 hodin budete moci ochutnávat a nakupovat svatomartinská a mladá vína z více než 25 vinařství. Nemůže samozřejmě chybět nabídka tradičních svatomartinských specialit a podzimních pochoutek. Atmosféru doplní cimbálová muzika, pro děti budou připravené hry a tvořivý program a po setmění návštěvníky oslní ohňová show. (red)

Poslat nový komentář