Rada města schválila ekonomická opatření na podporu prostějovských živnostníků v boji s koronavirem!

Rada města schválila ekonomická opatření na podporu prostějovských živnostníků v boji s koronavirem!
ilustrační foto radnice

V souvislosti s nárůstem výskytu nového typu koronaviru a přijímanými preventivními opatření ze strany vlády České republiky, které mají a budou mít dopad na životní úroveň občanů a ekonomiku města Prostějova, a s Usnesením vlády České republiky ze dne 14. března 2020 č. 211 o přijetí krizového opatření přijímá prostějovská radnice tyto ekonomická opatření pro Prostějov. Radní je schválili na svém zasedání dne 31. března 2020.

"Pro podnikatele mohou znamenat restriktivní vládní opatření existenční problém. Rada města Prostějova proto jako opatření ke zmírnění dopadů vládních omezení v souvislosti s výskytem koronaviru na území ČR a jako formu pomoci podnikatelům v Prostějově rozhodla, že u nájmů na užívání nebytových prostor Statutárního města Prostějova za účelem podnikání podnikatelům, kterým byl usnesením vlády zakázán maloobchodní prodej a prodej služeb v provozovnách, promine nájemné za 3 měsíce (maximálně však v celkové výši 15.000 Kč v každém jednotlivém případě)", popsal pomoc živnostníkům užívajícím prostory města primátor František Jura.

Odůvodněnými žádostmi uživatelů nebytových prostor Statutárního města Prostějova, na něž přijaté opatření nedopadá, se hodlá Rada města Prostějova zabývat v následujícím období individuálně.

Další okamžitá finanční pomoc do výše 15 tisíc korun je určena na pokrytí části nákladů pro živnostníky, kteří nepodnikají v nebytových prostorách města a kteří mají své sídlo a současně provozovnu na území statutárního města Prostějova.

"Není možné se stavět k problémům živnostníků zády, ale čelem! Pevně věříme, že jsme s kolegy v radě města udělali maximum možného! Snažíme se vyjít vstříc jak živnostníkům podnikajícím v prostorách města, tak těm, kteří mají provozovnu a živnost v našem městě v prostorách jiných vlastníků a kterým byl usnesením vlády ze dne 14. března zakázán maloobchodní prodej a prodej služeb v provozovnách. Podpora proto bude jednoduchá a rychlá. Proběhne formou daru a živnostníkům z Prostějova stačí vyplnit jediný formulář", uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová, která v radě města zastupuje ODS, což je strana, která tradičně dbá na zájmy živnostníků a menších firem. (red)

 

 

Komentáře

Třídní boj s koronavirem bude vést Rada města s praporem na prsou a ohnivým hlasem lidu na rtech!!!!

Poslat nový komentář