Ukradené kolo v zastavárnách nechtěli. Vrátilo se k majiteli!

Ukradené kolo v zastavárnách nechtěli. Vrátilo se k majiteli!
ilustrační foto

V úterý 12. září došlo v bytovém domě v Kostelci na Hané ke krádeži pánského horského jízdního kola značky Rock Machine. Jeho majitelem byla vzniklá škoda vyčíslena na 17 tisíc korun. Zloděj chtěl kolo prodat v zastavárnách, nikde ale neuspěl. Vrátilo se k majiteli. 

Provedeným šetřením se policistům obvodního oddělení Prostějov 2 podařilo jako pachatele ustanovit devatenáctiletého muže z Královéhradeckého kraje. "Ten se kola zmocnil, když byl v domě na návštěvě. Poté se ho pokusil prodat v několika prostějovských zastavárnách. Jejich provozovatelé však z důvodu podezření, že se jedná o odcizenou věc, kolo odmítli. Pachateli tedy nezbylo nic jiného, než kolo za částku 1 500 korun prodat svému známému. Ten kolo již druhý den po odcizení musel vydat policistům a ti ho poté mohli vrátit majiteli," informoval policejní mluvčí František Kořínek. 

Pachatel utržené peníze mezitím již stačil použít na splátku dluhu a zakoupení cigaret a alkoholu. Zbytek poté využil ke hře na výherních automatech.

"Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. Podezřelý se k činu přiznal. V případě odsouzení mu za přečin krádež hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal Kořínek. (red)

 

Poslat nový komentář