V domě kradl nájemník

V domě kradl nájemník
ilustrační foto

V pátek 4. května 2018 v odpoledních hodinách došlo k odcizení televizoru a počítačového monitoru z rodinného domu v obci Alojzov. Pachatelem byl vykutálený nájemník.

"Provedeným šetřením se jako podezřelého podařilo ustanovit třicetiletého muže, který v domě na základě dohody s majiteli od ledna letošního roku bydlel. Protože však řádně neplatil dohodnutý nájem, tento vztah s majiteli domu směřoval k ukončení. V pátek 4. května 2018 se muž rozhodl z domu sám odstěhovat. Ke svým věcem však „přibalil“ také uvedený televizor a počítačový monitor. Tím majitelům domu způsobil škodu vyčíslenou na 7 500 korun. Provedeným šetřením policisté zjistili, že věci muž prodal do jednoho z prostějovských bazarů. Tam se je podařilo také zajistit a mohly být vráceny majitelům. Ti při kontrole domu dále zjistili, že se jim ztratily snubní prsteny. I k tomuto skutku se podezřelý přiznal a uvedl, že je odcizil již dříve, koncem minulého měsíce. Odcizením prstenů byla majitelům způsobena škoda vyčíslena na devět tisíc korun. Prsteny se zajistit dosud nepodařilo," informval policejní mluvčí František Kořínek.

Muž se tohoto jednání dopustil přesto, že byl v minulosti pravomocně odsouzen pro přečiny krádež a porušování domovní svobody k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou končící v lednu příštího roku. Pro své jednání je nyní podezřelý ze spáchání přečinu krádež, za který mu s přihlédnutím k uvedené recidivě hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. (red)

Poslat nový komentář