Senior bodl kamaráda dvakrát do krku

Senior bodl kamaráda dvakrát do krku
ilustrační foto

V Zábřehu na Moravě, tedy co by od Prostějova kamenem dohodil, obvinili sedmašedesátiletého muže ze zvlášť závažného zločinu - vraždy ve stadiu pokusu. Pachatel dvakrát bodl do krku o devět let mladšího muže. Nyní mu hrozí až osmnáct let vězení.

„Ve čtvrtek 17. dubna odpoledne měl v jednom z pokojů na ubytovně v Havlíčkově ulici v Zábřehu dvakrát bodnout nožem do krku osmapadesátiletého muže s úmyslem ho usmrtit. Napadený s těžkým zraněním utekl do vedlejšího pokoje, kde další z ubytovaných zabránil útočníkovi v pokračování útoku a zraněnému ihned poskytl první pomoc,“ popsala případ olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková. Zraněného podle jejích slov zachránil díky bezprostřednímu poskytnutí první pomoci soused. Muž život ohrožující zranění přežil.

Útočník byl bezprostředně poté zadržen policisty a následující den obviněn. Soudce akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněného do vazby. „Obviněný muž byl již v minulosti odsouzen za násilný trestný čin,“ dodala mluvčí s tím, že kriminalisté na případu stále intenzivně pracují a zjišťují okolnosti napadení. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování odmítla blíže specifikovat podrobnější okolnosti případu. (red)

Poslat nový komentář