Aktualizujeme: Strážníky napadl pes. Zastřelili ho

Aktualizujeme: Strážníky napadl pes. Zastřelili ho
ilustrační foto mjlm

Jak PvNovinky informovaly, v neděli 24. května odpoledne se v Prostějově střílelo. Městské strážníky měl u Sportcentra napadnout německý ovčák. Jeden z nich psa zastřelil. Případ není ani po bezmála pěti měsících vyřešen.

Policie ČR dnes redakci odpověděla ústy tiskového mluvčího Františka Kořínka: „V dané věci stále probíhá prověřování. Uvědomujeme si, že tento případ je mediálně velice zajímavý a tak jakmile to okolnosti dovolí, budeme zástupce tisku bezodkladně informovat.“
Svědci události, žijící v okolních domech, podali následně na magistrát stížnost, týkající se neadekvátního zásahu strážníků. „Mimo jiné nešlo o žádné napadení, střelba se uskutečnila v obytné zástavbě, vše se zakládalo na tvrzení očividně podnapilé ženy,“ sdělila tehdy PvNovinkám jedna ze sousedek, která část incidentu viděla. „Věc řeší Policie České republiky, což je standardní zákonný postup. Do vyšetření záležitosti se nemáme k čemu vyjadřovat,“ odpověděla na dotaz mluvčí magistrátu Jana Gáborová.
Ve hře jsou podle informací redakce znalci, kteří mají vyčíslit hodnotu německého ovčáka a vyhodnotit reakci strážníka. Případem se zabývají i právníci a pojišťovny, policisté rovněž hledali svědky incidentu. Kauzu i nadále sledujeme. (ber)

Poslat nový komentář